Stig GuldbergManden


 Stig Guldbergs personlighed var den bærende kraft i det arbejde, der udførtes i Guldberg-lejrene. Dette afsnit beskæftiger sig derfor med personen Stig, præsenteret i en kort biografi. I bogen Et Liv Uden Hænder (udgivet af Chr. Erichsens Forlag 1959) fortæller han gribende, men også med al den humor, han udstrålede - om den ulykke, der skulle blive til lykke for omkring 15.000 børn i de næste 30 år. Bogen kan læses her. Den kan også downloades og printes ud, hvis man hellere vil det.

Vi fortæller også lidt om, hvordan et menneske på det helt lavpraktiske plan kan klare sig i hverdagen på trods af et handicap. Hvis man er stædig nok og erkender, at 90 procent af næsten et hvilket som helst handicap - med Stig Guldbergs ord - sidder over øjenbrynene; altså inde i hovedet!

I afsnittet Med Humoren Som Værktøj er der eksempler på den ofte sorte humor, Stig Guldberg tog i brug; såvel i det direkte arbejde med børnene, men ikke mindre i den radio-, tv- og foredragsvirksomhed, han udøvede. For en betydelig del af hans indsats bestod - ved siden af lejrene - i at udbrede forståelsen for dette at leve med et handicap, både hos dem, der selv var eller blev ramt, og hos alle andre.   


            Adr.: advokat (H) og mediator Lone Brandenborg - Advokatfirmaet Kahlke, Købmagergade 3, 1150 København K - tlf. 33 12 25 50